Manastir Sveti Nikolaj Srpski - Soko grad

Smešten u podnožju Sokolskih planina, ispod najvišeg vrha Rožnja. Manastir je zadužbina episkopa šabačkog gospodina Lavrentija.

Posvećen je Svetom vladici Nikolaju Velimiroviću. Crkva, u čijem oltaru se čuva deo moštiju Svetog Vladike Nikolaja, sagrađena je 1994. u moravskom stilu. Drvorezbareni ikonostas je ređen u baroknom stilu i pozlaćen je 24-karatnim zlatom, dok je ikone u vizantijskom stilu živopisala i manastiru poklonila sestra Krstana Tasić, poznati ikonopisac.

U krugu manastirskog kompleksa nalazi se muzej, konak i veći smeštajni objekat "Dom Nikolaja Velimirovića" koji raspolaže smeštajnim kapacitetom koji može da primi 200 gostiju.

Od 2001. godine u manastiru se održava Moba, akcija koja okuplja srpsku omladinu iz dijaspore koja ima za cilj očuvanje nacionalnog i verskog identiteta, kao i očuvanje srpskog jezika.

Crkve u Azbukovici

Na teritoriji Azbukovice se nalazi 13 crkava i 3 manastira. Sakralni objekti su dobro sačuvani i kod većine crkava je osnova u obliku upisanog krsta.

Crkva brvnara u Donjoj Orovici posvećena je Saboru Svetih dvanaest Apostola. Tačna starost crkve nije utvrđena, ali se veruje da je stara više od 200 godina. U crkvi se nalazi mnoštvo ikona, a četiri su pod zaštitom države.

Crkva u Selancu posvećena je Svetim Apostolima Petru i Pavlu. Pretpostavlja sa da potiče iz XIII veka. Obnovljena je 1816. godine. Pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture.